Avicennaprijs 2020

OPROEP:

VOORDRACHTEN VOOR DE AVICENNAPRIJS

Avicenna
De Avicennaprijs is een stimuleringsprijs die om de twee jaar wordt uitgereikt aan een organisatie of een project dat een bijzondere bijdrage levert aan het verbeteren van de gezondheid van mensen met een migratieachtergrond in Nederland.

In het najaar van 2020 zal de Avicennaprijs voor de elfde keer worden uitgereikt. Het bestuur van de stichting Avicenna roept op om organisaties of projecten voor te dragen die in aanmerking komen voor deze stimuleringsprijs.

Criteria om in aanmerking te komen

De genomineerde organisatie of het project:

  • heeft betrekking op de gezondheidszorg in Nederland;
  • levert een duidelijke bijdrage aan verbetering van zorg-, hulp- en dienstverlening aan mensen met een migratieachtergrond, waardoor gezondheidsverschillen verminderen;
  • draagt bij aan de mentale gezondheid van mensen met een migratieachtergrond;
  • de methodiek is innovatief en actueel;
  • de activiteiten hebben een uitstraling binnen de eigen sector en/of naar andere sectoren;
  • de resultaten zijn duurzaam en overdraagbaar.

Deadline, prijs en uitreiking

Voordrachten kunnen worden ingestuurd met een beknopte heldere omschrijving van de organisatie of het project (2 á 3 A4tjes) naar info@avicennaprijs.nl. Dit kan tot 1 september 2020.

De prijs bestaat uit een kunstwerk en een geldprijs van €1000,-. De prijs wordt in het najaar uitgereikt. Plaats en datum van uitreiking worden vanwege onzekerheden als gevolg van de COVID-19 epidemie later bekend gemaakt.

De prijs wordt mogelijk gemaakt door donaties aan de Avicenna Stichting van onder andere de afdeling Transculturele Psychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.

Download hier de oproep in PDF-formaat